U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Natuurgeneeskunde richt zich op het individu als geheel, dat wil zeggen op het fysieke, psychische en energetische vlak. Hoewel we deze aspecten kunnen onderscheiden, kunnen we ze niet van elkaar scheiden als we een dier gaan behandelen. Deze benadering wordt ook wel holistisch genoemd.

De natuurgeneeskunde heeft als doel het zelfgenezend vermogen te herstellen, hiermee richt de natuurgeneeskunde zich niet op de ziekte maar op de zieke.  

Door diversen omstandigheden kan de balans in het lichaam dusdanig verstoord zijn dat deze ziek wordt, de symptomen die we dan zien zijn boodschappers van ons lichaam om aan te tonen dat er iets mis is.
Door op zoek te gaan naar de achtergrond van de symptomen, kun je de oorzaak van het ziek zijn achterhalen en deze vervolgens behandelen.

In een uitgebreid eerste consult ga ik aan de hand van een anamnese op zoek naar factoren die een rol kunnen spelen waarom het dier niet lekker in zijn vel zit, hierbij maak ik tevens gebruik van de Lecher-antenne. Met de Lecher-antenne is het mogelijk om onder andere de vitaliteit van weefsels en organen te meten. Met de Lecher-antenne kan ook direct gemeten worden wat de werkzaamheid zal zijn van een middel, dit maakt het mogelijk om gerichter middelen in te zetten.

Vervolgens zal er een behandelplan worden opgesteld, dit behandelplan moet passen bij het dier maar ook bij u als eigenaar.